Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.09.2016.
14:23
A. Ninkov - Vestionline A
Biti majka dva deteta koji po prvi put kreću u vrtić nije nimalo lako. Ali koliko god teško zvučalo, vaspitačicama je tri puta teže sa njima. Evo zašto...
Nedelja 11.09.2016.23:03
"......... Rano ustajanje na koje moje ćerke nisu navikle. Inače se bude oko 9, tako da je pola osam za njih dve cik zore. Jedna iskače iz kreveta, druga plače i još bi da spava… Ova što je iskočila bi da prvo gleda crtane filmove, pa da onda doručkuje. Malena još plače i sad neće na nošu. Mažem margarin na hleb, starija se žali da je baš sad boli stomak i da sačekam još malo, pa da je obučem. Nekako uspevam da pijem i kafu dok ih naizmenično hranim. Onda oblačenje privodim kraju, dok jedna od njih neće da obuče te helanke jer nisu lepe, a druga bi majicu sa zekom........."
Nedelja 11.09.2016.23:15
Читајући сада овај текст прво што ми је пало на памет је то...... како ли је било нашим бакама које су свака редом имале по 5....6...па и више дјеце?! Нису имале ни струју ни веш машину, ни усисивач, ни микроталасну ни судо-машину и друге благодети савременог доба а при томе кувале, копале на њиви, радиле око стоке и подизале дјецу да биду ЉУДИ !!! Исто тако и наше мајке подизале су дјецу...плус што су биле и запослене! Као у магли се сјећам мене води за руку а брата у наручје и по киши иде са нама на аутобус да нас одведе доктору. Радила је на посао тежак физички рад, кући чим руча чекао је рад у башту...Никада да је та ЖЕНА рекла не могу и тешко ми је...НЕ !!! Увјек спремна да ради и да ствара и увјек са осмјехом...и у болести и до....смрти!!! Зато ово сада када прочитах овај текст, због свега ми дође да горко заплачем...због свега.....
Nedelja 11.09.2016.23:19
"......... Rano ustajanje na koje moje ćerke nisu navikle. Inače se bude oko 9, tako da je pola osam za njih dve cik zore. Jedna iskače iz kreveta, druga plače i još bi da spava…......"
Nedelja 11.09.2016.23:36
Па да! Ја и брат смо сјећам се навече до 19:30 већ били у кревет....значи вечерали и одгледали цртани филм...и када је почињала позната шпица ТВ Дневника ми смо већ били спремни на спавање....Љети се знало иза ручка, морали смо до 17 сати да спавамо и одмарамо. Није помагало ни то што ја нисам била спавалица али сам морала бити у собу до тада....и тако сам почела читати књиге не бих ли прекратила вријеме до 17! А ДАНАС ? Данас се не зна ни ко пије ни ко плаћа...Нема реда ни начина, ни васпитања првенствено код младих родитеља...па како ће онда и дјеца бити боља...? Младе маме се данас породе и већ по изласку из породилишта ето њих са колицима и бебом у омиљени кафић....Навече шеталиште је пуно младих са колицима чак и дебело иза поноћи када се улицом из колица разлеже дјечј плач.... Код мало веће дјеце рецимо ових предшколаца или првачића знам многе родитеље који муку муче са дјецом тог узраста јер дјете неће да обуче оно што му мајка спреми и хоће пошто пото неку апа драпа своју комбинацију...? Мојој рођаки се десило прије 2 год када је повела тада 4-год унуку у шетњу, малој се допала нека сукњица у излогу и тразила је баки да јој је купи...Наравно да рођака није хтјела а ни имала новаца код себе.....Мала је од нервозе почела лупати рукама по вратима, лизати стакло излога и на крају се ваљати по улици....... Када сам то чула коса на глави ми се дигла од ужаса....Да је моја знала бих како би....и малој више никада не би пало на памет да тако нешто уради...!!!
Nedelja 11.09.2016.23:37
ПС:..... " Гвожђе се кује док је вруће".... и " Грана се савија док је млада".....!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)